assalamualaikum

Sabtu, 27 Mac 2010

pesta buku atau muka buku??








assalamualaikum..

(jwb la...)

alkisah... maka tersebutlah kisah... t**k...
sang kancil datang beramai-ramai mengadap ....................................................firaun..
mana firaun pakai ....................... ntah...


bermula nya.. sebuah hikayat.. antara pesta buku atau muka buku (facebook, mengadap 24 jam)

heyy.. ape mnde nih...

pilihlah.. antara pesta buku or muka buku...
so.. aku pilih pesta buku...

tepat jam 1 gerak.. yeayy,,,











muke tension tak dpt on9... lol...









muke blur smpai gmbr pun blur... no komen.. lihatlah umat Nabi Muhammad.. best kalo dapat bersatu padu












ade game kat hall tgh2 tu....














mls nak rotate.. korg rotate la pc or laptop korg...



















tme ni nak blah dah... penat sgt.. menebeng kat dinding...
and my search for a book has done.. inilah buku yg aku jumpe... dan beli dan ade diskaun.... yeayy me...
















buku ni cerite ttg KALO NAK TAFSIR QURAN JGN NAK MAIN TAFSIR BEDAL2 JEW.. LOL... bermule alfatihah.. and tafsirannyew.. and.... krohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!


aku ade cerite nih... tme jln nak ke PWTC (pesta buku) aku diterjah oleh penjual kad yassin..

"assalamualaikum pakcik"

die ckp kat aku (lwk jew)

"waalaikumsalam pakcik"

kate aku...

"sumbangan ikhlas"

smbil bg kat aku kad yassin saiz poket... (bukan aku bace pun, sebab kecik la)

aku hulur seringgit

die ckp 5 ringgit

aku da pelik... aku ckp seringgit cukup la

pastu die ckp 3 rggit

aku hulur lg seringgit smbil ckp 2 ringgit cukuplah...

pastu die ckp ok lah...

pastu aku blah...

lame2 aku terfikir.. aku masih sygkan duit.. that mean aku ni same je ngan org lain... menganggap duit lebih besar dari Allah... masyaAllah... ya ALLAH... jahilnye aku... aku beli tuk akhirat, tapi aku masih berkire lg..

x dpt byngkan.. bile kat akhirat kelak... kite mintak dekat ALLAH kelebihan berkali ganda... but Allah offer kat kite 1 kali gande jew.. and kite mntak lg.. and Allah bg lg tmbah 1 jew... aduh..

astaghfirullah... istighfar jom...

5 ulasan:

Wahida Tak Fun berkata...

ni yg aku malas baca blog ko...huhu..wat aku x sedap ati..(nampak sgt aku ni jahat..) haha..tapi sgt bgus input ko.

yad_element berkata...

x sedap hati??

name saye miza berkata...

encik yad.
nak bg award ni.
meh2 dtg amek kat blog i.
time kaseh~
:)

izzah berkata...

jom

lea berkata...

insaf T_T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

iklan aku x phm

nyanyi jom awak