assalamualaikum

Khamis, 6 Januari 2011

Saya Budak Kecik Dan Saya suka Komen Mencarut2 dalam FB dan Parent Saye Tak Kisah Pun, Ade Saye Kesahh



bissmillahirahmannirahim

"ade aku kesah ngan korg, aku kan budak kecik lg, suke hati aku la nak tulis ape pun kat fb ni, bukan fb ko, fb aku"
kata salah seorang budak

fenomena budak2 main fb, disebabkan kanak2 ni berdarah panas dan selalu melepas je, ini menjadikan mereka ini mudah melontarkan segala kata2 yg boleh dikategorikan sebagai kata2 kesat. atau dalam bahasa indahnya... STFU

fenomena ini juga digelar 'kanak2 tak cukup umur tp parent bg main fb, dan kanak2 suka mengata2 kesat'

mereka main internet seolah2 tak di pantau oleh parent, mungkin parent tu merasa mereka lah paling sibuk dan merekalah paling tau ape yg anak mereka lakukan setakat ini, dan perasaan sibuk ttg hal dunia telah membuatkan mereka lupa dengan hal akhirat, duit bnyk woo...

"korg sibuk ape ngan life akak, akak tau la nak handle anak camne, akak tau la nak letak anak akak kat mane, aku tau la nak ikut kemahuan anak camne, tu ha.. die nak beli henset, akak belikan, yg ade 3g lg, ikut perkembangan semase ape.. bagus akak ni kalo didik anak, skola bagus, gadjet bagus"
kata salah sorang akak bile ditanye ttg anak mereka

mmg la bagus, tp ape yg lg bagus adalah akhlak, kalo kita takde akhlak dlm life, tak leh gak... sekolah lah kat mana pun ikut, tp parent kene alert ngan akhlak..

"laa... korg apehal?? aku depan parent aku pijak semut tak mati, korg sibuk2 apesal"
kata budak2 lg


"saye nak bukti yg anak saya suka mencarut"
kata parent..

tak payah la macik.. nanti bukak aib macik je.. tak pun macik tgk kat print screen ni..

i dont have time to make a story or to open unopen story person.. duhh..
but this is serious,.. semue kene amek part.. kite cerite tentang budak2 kecik yg tak tau malu...











panjang merapu.. sila klik untuk sakit hati

sakit hati kan bace komen budak2 tu semua.. alert skit woi.. aku bukan minat pun ngan idola2 nihh.. semue merapu je.. drama air mata haktuihhh....


budak2 lg beb.. sila alert perkare ini..

okeh.. itu je...


2 ulasan:

ghuzwatul qolam berkata...

Ish.. Tangan ni gatal nak klik, kan dah sakit hati... Yang tua2 pun join komen budak2..

yad_element berkata...

hehe.. ape bleh buat.. da itu keje org tue

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

iklan aku x phm

nyanyi jom awak