assalamualaikum

Jumaat, 9 Oktober 2009

cinta kpd pembuat dosa

bismillahirrahmanirahim

assalamualaikum kpd semua...

um.. topik yg amat berat skali aku nak bincangkan... mule2 skali mcm biase aku nak tnye.. ape yg korg tau ttg cinte.. ape yg korg ttg cinta?? jwb la... takde jwapan kan... mybe ade org ckp 'cinta itu boleh diumpamakan dgn mkn smbal blacan, what ever lah sambungannye.. aku tak igt sgt..

tp yg paling penting skali adalah cerita yg aku nk citer nih adalah citer cinte yg aku alami sendiri.. hehe

cinte bg manusia ade kalenye sukar diterima, ade kalenye kite yg kene terima akibatnye..
kite lihat fenomena anak melayu skang nih..
cinte mereka dasyat.. aku pun tak tau mane hujung, mane pangkalnye...
mybe kene rendam dlm air.. yg ringan itu hujung yg berat itu pangkalnye
(cerita p.ramlee.. agagaga)

anak melayu... ish3, sedih betul aku ngan korg sume... korg mempergunakan cinta yg ALLAH kurniakan tuk kepentingan diri... cukup zalim kite org melayu nih... islam plak tuh
ade pulak yg sggup korban jiwa dan raga, tp korban korg sume tak betul..

nmpak tak yg korg menggunakan cinta demi nafsu...
ade ke patut.. aku bukan nak bukak keaiban org atau ape, yg aku nk cerite nih bg org melayu insaf..

ok.. back to the main topk... 1st skali aku punye cinte yg sgt berat... cinta dlm hati...
korg mesti penah dgr lagu cinta dlm hati nyanyian UNGU... amacam lgu tuh.. best tak??
mesti best kan???
kalo korg dgr lagu tu.. itulah ceritehidup aku yg dlm kesesatan nih...
hum..(bile la nak ade awek??)
soalan haram..

cinta aku yg tiade penghujungnye....mule2 cinte aku di PLKN..
best tau kat sane, tp takde awek pun.. agagaga..
aku ade minat kat pompuan tuh.. tp aku buat bodo gak.. aku sebenarnye pemalu taik kucen (ayat tak boleh blah)
pastu habis PLKN camtu jew... punye la aku kecewa sampai 3 bulan aku dudok umah jew tak buat ape2.. hehe.. ni baru tak dpt pape, event tak tegor pun die... dah frust mcm org hilang anak.
tp aku jenis rilek.. ye la sgt... mcm haram...

pastu makcik aku a.k.a auntie aku yg tk boleh blah tu suroh aku masok tg 6..
nak taknak aku kene pegi gak... trimas tuk die sebab sokong aku.. what ever lah makcik..
pastu jumpe org2 baru kat tingkatan 6 tuh..
dan dunia kami hanya di tgkatan 6 sahaje..

aku pun terminat lah kat sorag awek tuh... tp mcm biase.. aku buat bodo gak.. smpai bodo aku dibuatnyew.. haha
what ever... smbung semula.. serius aku ckp pompuan yg aku minat nih semuanye biase jew, takde la meletup sgt... tp knp la aku tak mampu tuk ucapkannyew, ucapkan yg aku cintekan diorg.. aku takde kekuatan lg nak ungkapkannyew...
dan die disebat org.... oleh membe aku sendiri..

tp membe aku pun tak dpt... setelah membe aku cerite2 kat aku.. kami gelak bersame...
(puas hati)
agagaga
aku pun kembali kpd mood rilek semula..

nak diteruskan cerite, aku
nak dikemam mati mak, nak diluah mati bpk, apesal tak kemam jew.. bak kate sepah
adoi..

masyaAllah, aku da melalut jauh da nih...

cinta...
Allah tugaskan manusia sebagai kalifah kat bumi ni tuk jage kesucian cinte.. tp manusia jgk yg merosakkannye...

aku rase la kan... ade sebab mengape aku tak ade kapel, dan ade sebab mengape Allah bg hidup aku camni... kite berbalik kpd siape diri kite... lihat kat diri kite...

bygkan kalo aku ade kapel.. mesti nak pegang2 tgn... mmg la ade org ckp

"mcm tak boleh nak tak buat"

aku ckp balik
"bongok ke ko, ko igt bende ni melibatkan 1 pihak je ke??? kan ke kapel tu 2 org.. adoi"

betul la kan.. kalo kite tak pegang pun, yg kapel kite tu... hei... hati manusia kite tak boleh jangke tau... masing2 ade perasaan ingin cube... huhu.. aku pun kalo da ade kapel kompem la aku pegang tngn.. nak buat cane lg... mybe bkan aku yg mtk, tp kapel aku... dan selepas pegang tgn, pegang bende laen plak.. pastu pegang dngn bende laen.. fikirlah sendiri...

sedangkan org yg nmpk alim sebenarnye alim2 kucing... chait....... bajet cukup ilmu.. solat kat masjid... last2 jumpe awek kat tirai masjid.. awek plak spisis ngan die...adoi (segelintir jew)

ape ek makne syg??? hum.. itu aku nak kupas kt post len...

tengok la kuase cinte.. hebat kan?? itu yg Allah bg kat kite.. tp kite yg rosakkannyew..
takpe la.. harap2 diorg insaf.. what ever lah...

aku ni ha... bajet baek, tp haram gak sebijik mcm korg...
haha

takpe la.. aku punye jodoh ade... aku tak fikir lg nak ade kapel2 nih...
mls


antaranya:
budak nih adalah budak kat tempat aku..
f2-f6 aku knal die..
tp tak penah tgor pon..
hehe.. malu punye pasal..

skang aku bru berpeluang kenal ngan die.. tp not kapel..
ade gak la aku hrp dpt jd blk die.. tp mcm tade respon.. hehe
aku just kwn jew..
kalo ko nak kat aku ckp... sebab aku nak tutup hati aku tuk org da...
nanti umor 23 baru aku bukak semule

(die nak sgt aku tarok gmbar die kat blog aku, aku taruk je la)



sebenarnye bnyk bende aku nk ckp... tp pg2 nih aku takde mood nak ckp sebab aku tak mandi lg
adoi...

oklah semua..

assalamualaikum

1 ulasan:

DakLengai berkata...

hoho...ada calon nampaknya..
papepun jgn pernah putus asa dalam mencari cinta. :)
ayat poyo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

iklan aku x phm

nyanyi jom awak