assalamualaikum

Ahad, 11 Oktober 2009

sesuatu dosa yg berulang

jam 2.27 pg

sedang ade riuh rendah kat luar di tgkt bwh.. aku kebosanan, nak taknak aku teringat la kisah diri aku sendiri, kisah aku yg tiade kesudahannyew... ape yg tak sudah.. mimpi yg tak sudah..

aku nak cerite bnde yg berulang... bende nih akan berulang selame mane aku tak kenal diri aku sape.. hum... 1st skali mcm biase aku nak tnye.. korg kenal ke sape diri korg yg sebenarnye???
tak pyh jwb.. aku pun tau jwpnnyew.. kite beriye la nak tunjukkan kat org len yg kite ni ade identiti padahal hampeh... kite sebenarnye terkial2 carik identiti kite sendiri.. adoi.. fenomena belia malaysia atau serate dunie... da la tak sedar diri, tak tau nak insaf plak tuh.. adoi.. (berkate kat diri aku la)

org ckp name mslh ni adalah masalah krisis identiti... belia yg sering ade masalah dan sering dikaitkan dengan masalah jiwe kaco.. lantaklah korang.. yg penting korg tau di mane korang berade dan korg ade pegangan agame cukup.. itu sudah memadai..

humm... aku nih suke la lari dri topik.. ok2.. balik la ke ideologi asal... bende yg berulang... kite mkn, kite minum, mandi, tido, bangun, dan byk lg.. tgk tak ke berulang tuh... hehe tp kes aku ni bukan berulang perkare yg biase.. perkare yg luar biase.....


yg pertame

tahun 2005, tahun aku amek SPM, rase mcm hrm la aku rase time spm dulu.. aku rase cam bodo je tau kat kelas tu... tak la nak kate diorg blagak.. aku jew mcm tak sesuai ngan diorg.. da la aku bnyk masalah.. masalah ape aku tak tau la.. lyn je la..

mule aku ade mslh ngan ceghu kelas.. uish... ceghu... aku da lupe name die.. ceghu tu boleh dikategorikan lawa bg sekolah tu, and aku ngan die agak tak ngam la.. sian aku tgk die... salah sngke ngan aku.. aku tak jht.. aku budak baek tau.. (ngaku plak dah).. dan aku rase cam hampeh jew kat kelas tu.. takpe lah.. da nak dekat spm pun.. kang tukar skolah rase tak berbaloi plak da

and aku jwb spm ngan hati yg sgt tak tenteram, aku yg buat prob nih.. aku yg buat ceghu tu salah sangke kat aku.. lagsung aku punye result tunggang terbalik.. hu..
adoi... nati aku tulis blog ttg smbungan pelajaran aku ek..


yg kedua

tawaran ke PLKN.. adoi.. besar2 name aku ade kat surat khabar... malu ade, riak pun ade(tak elok ditiru) mcm siyot... hehe... aku pun pegi la ke PLKN tuh.. dan di situlah aku kenal erti hidup dlm bermasyarakat.. tp tak betol gak, masyarakat nye pun golongan remaje gak.. lebih kurang je mslahnyew ngan aku... bongok diorg sebijik cam aku..

aku pun pendekkan lah cerite.. panjang2 pun tak gune. bukan korang bace pun.. humm... aku terkenal lah minah lawa ni kat sane.. sprti yg korg tau.. punye la pemalu aku nak ckp ngan die.. bodonyew la aku.. and selepas aku dah tak satu gruop ngan die, aku pun teramat lah kecewa mcm haram... tp dlm mase tuh aku ade membe bilik aku yg minat kat minah ni gak.. die org sbh.. dan aku slalu perhatikan budak2 len slalu gak la tgk budak tuh.. nak kate cantek, mmg la cantek... banyakkkkkkk canteeekkkkk... agagaga...

kwn aku tu beriye la ckp yg die akan dpt awek tuh.. last2 kantoi jugak... aku suke.. hehe.. jht tak perangai aku.. pastu apabile berkakhirnyew plkn.. aku pun kecewa la mcm babun..


yg ketiga

humm... tigkatan 6... aku tak nak citer aku time tingkatan 6 kat sini.. post len kot.. hehe..
aku nih baru la kenal ngan dunie semula setelah aku terkapai2 di laut angan2 selame 3 bulan... lepas aku masuk tuh.. knal plak ngan budak2 baru.. haru biru.. what ever lah.. and mcm biase aku terjatuh hati ngan minah sorang tuh.. ye la, takkan ngan jantan plak dah.. tp mcm biase aku tak gtau..

ha... nak citer.. aku start jht ngan pompuan mase kat tingkatan 6 la... aku agak kasar ngan pompuan.. bukan kasr itu lah.. mcm percakapan aku jew.. jenis yg mulut takde insuran la kirenyew.. pastu tgh aku citer2 ngan membe baik aku a.k.a membe rapat.. die pun ade hati gak kat minah tuh.. tp die bjak, die tak bgtau pun... haram.. pastu aku membe aku tu pun ngorat la awek tuh... aku terlepas lg... and.. membe aku pun tak jd ngan pancingannyew..

hehe.. aku suke lg.. and.. during that time yg hampir kew stpm aku rase saket yg betul2 saket kt dlm hati aku.. aku punye hidup time tuh rase mcm da tamat je.. hu.. aku sedih tau.. dan mase tuh gak aku punye perangai ngan budak klas jd len.. aku ketua klas.. aku tengking budak2 klas aku.. satu klas senyap sebab aku.. aku da tak pikir apew da..

lantaklah bende da lepas... aku kumpukan budak klas aku lepas tuh... pastuh aku mntak pitih... eh2.. silap.. aku mintak maap kat diorg.. mcm berinteraksi la ngan diorg..... and yg paling terase adalah awek tuh... yg single jugak.. hehe


yg keempat...

kehidupan kolej aku yg lg mencabr dr seblum nih.. aku terpakse berhadapan ngan situasi yg berulang sebanyak-banyak kali.. ape da ayat aku... start dri sem satu... smpai sem skang nih.. asek bende same jew.. humm.. hati aku tak penah tenteram...

ade la aek nih.. aku sbenarnyew tak amek pot pun dlm hiddup die.. tp disebabkan oleh aku satu kos ngan die.. so aku kenelah amek tau serba sedikit... nak dipendekkan citer aku mcm biase jatuh hati kat die... tp ngan die aku jht sket la kirenye.. habis aku carik pasal ngan die dr sem satu hingge la sem 2..

bende tuh berlaku time hujung2 sem.. time org nak final exam.. aku carik pasal ngan die smpai maki die and buat die saket hati kat aku... pastu die tak tegor aku.. aku biarlh.. nak buat pe lg kan... tp aku da mintak maap... hehe.. mintak maap daun keladi.. hum.. mcm tak de makne je phubungan yg kite cipte...


nampak tak ape yg aku cube sampaikan??? aku ni jenis yg suke carik pasal ngan pompuan.. habis semua pompuan aku gadoh.. hum... pastu aku frust... dan terus frust.. ape pandangan korang ttg aku ek?? mesti la korang igt aku ni jht... haish.. aku pun tak tau aku ni jht ke baek.. yg aku tau aku jahil.. hehe

kalo nak ikut bnyk lg kisah aku yg kebanyakannye kisah duke bbanding suke.. nmpak je aku ni hepy go laki... tp sebenarnye hati aku nih hepy go pompuan.. agagaga.. lwk jew..

aku mintak maaf secare terbuke kpd semua org yg pernah terase ngan aku.. aku ni pun manusia gak.. slalu buat salah.. betape jahilnye aku...



that all for today post.. aku pun da tak leh thn air mate da...

nanti aku post cerite air mate plak ek..
hehe

assalamualaikum..

1 ulasan:

my name is Farah~ (^_^)V berkata...

hoho. thnx sbb visit my blog~~ (^^)V

kisah yg menarik! :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

iklan aku x phm

nyanyi jom awak