assalamualaikum

Khamis, 8 Oktober 2009

raye yg hampeh tp best dgn dosa 2009

alhamdulillah..

setelah kite berhhempas pulas melakukan ibadah pd bulan ramadhan.. ye2 ar je...
kite mendapat hari kemenangan pd 1 syawal..iaitu hari raye aidilfitri...

hum... 1st day... aku bngun pg.. pegi mandi.. yela.. nak siap g mandi wajib... eh2?? silap.. g mandi sunat.. niat jew... sahaje aku mndi sunat.. dah.. hehe..

berbekalkan baju raye membe aku bagi kat aku.. aku pun pakai lah buat pegi solat sunat... setelah aku dberi khutbah percume pg2 tu.. make habis lah kirenye sunat bg umat islam(kalo slh, betolkan aku ek)

and aku balik la umah... alangkah terkejut berok la aku bile tgk mak aku yg tak siap2 lg.. siap jahit lagsir raye lg...adoi...

"umi, why u dont siap2, u dont know its raye??? umi,"

lebih kurang aku kate.... tp aku melakukan jugak la tanggungjwab sbgi anak yg soleh(cam haram)

aku amek tgn die aku kucup tgn die yg ade bau2 mesin jahit... pastu aku ckp

"selamat pagi umi..."

eh2??? bukan2... aku ckp

"slamat hari raye... maaf zahir dan batin, hallakan makan dan minum, dan yg haram"

mak aku ckp aku org 1st mintak maap.... hehe.. aku dpt duet raye..
yay.........

pastu bergerak la kerumah nenek aku yg dekat sahaje...lebih kurang 20 batu la kirenye atau lebih.. dkt kew?? what ever..(marhala ngan batu same ke len???)

and jumpe la sedare mare yg tak sedar dek untung.. punye la haram aku tgk diorg... nek menyampah.. mereka adalah kuarge atok tiri aku... dlm konteks ni, atok sebenar aku da lame meninggal, lepastu nenek aku kawen len.. kawen ngan laki yg ade ramai anak... jdi lah mereka pakcik makcik yg perangai sebijik mcm berok... lantak lah diorg

pastu aku pulang la semula ke rumah setelah maki hamun diorg dan mintak maap(kat nenek aku jew) hehe,

petang raye pertame... haram budak2nyew... aku tunggu kat umah dgn harapan diorg dtg umah aku jak g konvoi...(yg ni group len).... takde gak harapan itu... pastu aku abaikan la hari raye pertame ngan dudok kat umah... pdhal aku ade motor yg membe aku bg pinjam.. RXZ.. hrm

hehe

hari kedua plak... ha... hari nih ok sket... aku yg jumpe diorg.. setelah mengate 2 3 ayat.. kami memulakan konvoi... tp skejap jew.. sebab aku tak lrt.. ntah ape la aku buat smpai tak lrt...
and hari ke 2 pun pergi dgn bgtu indah...

raye ke 3... membe al haram aku ajak konvoi.. bermulalah konvoi yg real... nek kete.. hehe


bincang dan merancang sebelum memulakan perjalanan

bergerak... go3.....


nek kete jew....


sampai lah kerumah rumah tuk beraye


bincang2 bersame... sekolah da abis nak bincang ape lg???


mkn2... adoi... pertame kali jumpe spegheti mkn ngan tomyam...
bernanah perot.. haha.. trimas tuk tuan rumah


setelah kepenatan beraye... kami mengambil keputusan tuk tido bersame-same...
haram sape fikir len... ZZZZZZzzzzzzzzzZZzzzz


dan akhir skali adalah bergambar..
tu la sebab muke masing2 mcm belacan tak cukup peram



dan berakhirlah cerita raya kami semua.. kami adalah geng f6...
ahli KEPTEN(kelab pelajar tingkatan ENAM)
  • helmi
  • fuad
  • zaiyad(aku la)
  • muaz
  • fendi
  • anggola
  • ijai
  • jamal
  • alyidham
  • daus
  • lg ramai lg yg aku tak ingat namenye
terima kasih buat mereka yg ajar aku care hidup sebagai seorg pemimpin... (ye la sangat)
adios amigos..

assalamualaikum

2 ulasan:

mIsS.Ladyb0sS berkata...

nk kutuk bia la berpada2!!

btw. baju raya kawan kasi??

aade suatu kepelikan disitu

yad_element berkata...

hehe.. pelikkan aku ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

iklan aku x phm

nyanyi jom awak